Dream Home Successful Remodel Even with Coastal Commission Requirements

La Jolla / ​Whole Home

Before

The homeowners needed a home suited to fit their growing family and active lifestyle. The home was cramped and outdated.

After

Originally constructed as a single story cottage 1 ½ blocks from the ocean, our clients were a young family with twin boys who envisioned a two-story villa on the lot, with a guest apartment above the existing detached garage. To accommodate the Coastal Commission, K-Co was required to leave 50% of the existing walls in place, making the design more of a challenge than simply starting over. We built the entire second floor and guest apartment just as they had visualized it.

Project Highlights

  • Blue pearl granite
  • Radius custom bookcase
  • Reverse bi-level kitchen counter
  • Glass block stove backsplash/window
  • Wood clad windows and doors
  • Imported wood flooring
We'd love to help you create the home you've always dreamed of.

We're looking forward to discussing how we can help on your upcoming projects! Big or small, we're looking forward to working with you on your next project.